COVID-19 Aşısı ile İlgili Bilgilerimizi Tazeliyoruz

COVID-19 aşısı ile ilgili bilgilerimizi tazeliyoruz….[1]

Yazar                                      Dilek Aslan (Prof. Dr., HÜTF Halk Sağlığı Anabilim Dalı)

Yayınlanma tarihi                  20.5.2021

Aşılar, hastalıkların sahip olabileceği zararlı etkiler olmadan vücudumuzun bağışıklık oluşturmasını sağlar.

Bu temel bilgi COVID-19 için de geçerlidir.

COVID-19, ciddi sağlık sorunlarına neden olur, ölümle sonuçlanabilir.

Ne yazık ki, henüz hastalığa özel bir tedavi seçeneği de bulunmamaktadır.

Dolayısıyla COVID-19 aşısı olmak, akılcı çözümler arasında önceliklidir.

COVID-19 aşısı yoluyla bağışıklığın geliştirilmesi, hastalığa yakalanma ve hastalığın istenmeyen sonuçlarıyla karşı karşıya kalma riskinin azalması anlamına gelir.

COVID-19 aşısıyla kazanılan bağışıklık, virüse maruz kalındığında da virüsle savaşmaya yardımcı olur.

Aşı olmak çevremizdeki insanları da korur; çünkü enfekte olmaktan ve hastalıktan korunursak, başka birine bulaştırma olasılığımız daha düşük olur.

#aşıhayatkurtarır

[1] https://www.un.org/sites/un2.un.org/files/covid19_vaccine_common_myths_and_misconceptions.pdf